3/2/16

Έφυγε ο  αθλητής Γιάννης Κατσιούρας

Στις αρχές του 2016 έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο αγαπημένος σε όλους μας Γιάννης Κατσιούρας.
Γεννήθηκε στο Κάϊρο το 1932 από γονείς Αιγυπτιώτες με καταγωγή από τον Βόλο και αποφοίτησε από το Εμπορικό τμήμα της Αμπετείου σχολής το 1949. Εργάστηκε στο Χρηματιστήριο του Καΐρου (BORSA) δεκατρία χρόνια ως πετυχημένος χρηματομεσίτης από την αποφοίτησή του έως το 1962. Τότε επαναπατρίστηκε για να ξεκινήσει την νέα του τριακονταετή καριέρα στην Ελλάδα, ως στέλεχος της αεροπορικής εταιρείας SABENA, από όπου και συνταξιοδοτήθηκε το 1992.
Στα νεανικά του χρόνια κατά την δεκαετία του 1950 στο Κάϊρο, πλούσια και ξεχωριστή ήταν η δράση του στον αθλητικό τομέα, όπου διέπρεψε ως βασικός παίκτης στο Μπάσκετ και στο Βόλεϊ  Α’ Ανδρών, στην τότε θρυλική ομάδα ΕΑΕΚ, εξελισσόμενος μετά ως προπονητής της ομάδας εφήβων Β΄ Ανδρών. Πολλοί μετέπειτα Καϊρινοί παίκτες που έτυχε να τον είχαν προπονητή, ακόμη θυμούνται την μεθοδικότητα και την εργατικότητα που τον διέκρινε στον τομέα αυτόν.
Στην Αθήνα ασχολήθηκε με τις Αιγυπτιώτικες ρίζες του, συμμετέχοντας ενεργά στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αιγυπτιωτών (ΕΝΟΑ), του οποίου διετέλεσε Γενικός Γραμματέας επί σειρά ετών.
Οι Καϊρινοί της Ελλάδος αναγνωρίζοντας την προσφορά του και το έργο του, αποτίουν φόρο τιμής στην μνήμη αυτού του άξιου συντοπίτη μας. Ας είναι ελαφρό το χώμα που τον σκεπάζει.
Μιχάλης Μπίσκος
Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Καϊρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: