16/12/10

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΥΠΗΚΟΩΝ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Αγαπητοί μας συμπατριώτες.
Σας διαβιβάζουμε επιστολή του Υπουργείου Εξωτερικών με θέμα :

Αποζημίωση Ελλήνων Υπηκόων.
Ως γνωστόν το θέμα των αποζημιώσεων εθνικοποιηθέντων περιουσιακών
στοιχείων Ελλήνων υπηκόων είτε αυτά αφορούσαν εκτάσεις λόγω της αγροτικής μεταρρύθμισης (Ν.127/61, Ν.15/63) είτε εταιρίες και επιχειρήσεις (Ν 118/61,51/63,51/63. 72/63, 77/63) αλλά και άλλες υποθέσεις κλπ. Ρυθμίσθηκε με την υπογραφείσα το 1966 συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.
Από τις παραπάνω αναφερόμενες κατηγορίες εθνικοποιήσεων εκκρεμούν 265υποθέσεις λόγω έλλειψης δικαιολογητικών σύμφωνα με την άποψη του Αιγυπτιακού Υπουργείου Διεθνούς Συνεργασίας, το οποίο με σχετικά έγγραφα του προς την Πρεσβεία μας στο Κάιρο ζητά την εκ νέου προσκόμιση δικαιολογητικών Ελλήνων των οποίων οι υποθέσεις εκκρεμούν.
Επικοινωνήστε το συντομότερο με το υπουργείο Εξωτερικών για την κατάθεση των σχετικών δικαιολογητικών

Β6 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ο.Ο
Τηλ:2103682762
Fax:2103682775
Με εκτίμηση
Γραμματεία Σ.Α.Ε

ΠΑΛΑΙΟΙ ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΪΡΟΥ

Την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, επισκεφθήκαμε το νέο ψηφιακό Πλανητάριο του Ευγενίδειου Ιδρύματος, για να συναντήσουμε εκεί το μαγικό ‘Αστέρι το Χριστουγέννων’, μια 40’ προβολή γεμάτη ουρανό κι αστέρια, με κορυφαίο αυτό των Χριστουγέννων. Με πληθώρα ιστορικών στοιχείων, μουσικές, απαγγελίες και εικόνες που κυριολεκτικά μας μετέφεραν σε μια άλλη εποχή, εκείνη τη μαγική της γέννησης του Χριστού, σε σημείο που κάποιοι από εμάς να μην προλάβουν να απορροφήσουν τα συνοδευτικά κείμενα και να επιθυμούν να παρακολουθήσουν την προβολή μια δεύτερη φορά!
Συναντηθήκαμε εκεί στις 7.00 μ.μ. για να μπούμε όλοι μαζί σαν ομάδα 125 ατόμων που ήμασταν. Κατευθείαν μετά την προβολή αλλά και με την ησυχία μας παρ’ όλο το τσουχτερό κρύο για να μην χάσουμε τη μαγευτική ατμόσφαιρα που ζήσαμε…. παρέες, παρέες κατευθυνθήκαμε σε παρακείμενη παραδοσιακή ταβέρνα όπου είχαμε κανονίσει να φάμε και μ΄ ένα ποτηράκι ν’ ανταλλάξουμε ευχές για Καλές Γιορτές, με ζωντανή μουσική από παλιά λαϊκά σ’ ένα πολύ φιλόξενο, οικογενειακό περιβάλλον!
Ένα άλλο, συγκινητικό, στοιχείο της βραδιάς ήτανε η διάθεση του αναμνηστικού ημερολογίου, της Ένωσης για το 2011 με 12 νοσταλγικές φωτογραφίες από τον Αιγυπτιώτικο Προσκοπισμό ξεκινώντας από το 1930 - το ημερολόγιο διατίθεται προς 5,00 Ευρώ μόνον αφού για την ετοιμασία και την καλλιτεχνική του επιμέλεια δούλεψαν αφιλοκερδώς, δίπλα στα μέλη, καλοί φίλοι της Ένωσης.

Μεταξούλα Φιλιππάτου
Σύμβουλος Δράσεων ΕΠΠΠΚ