2/11/15

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΪΡΟΥ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΣΠΑΡΤΑΛΗ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΪΡΟΥ στην κατάμεστη από Καϊρινούς και όχι μόνο αίθουσα του ΣΑΕ, οργάνωσε την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη στον αγαπητό σε όλους μας μεγάλο Καϊρινό Δάσκαλο κ. Κωνσταντίνο (Ντίνο) Σπάρταλη.
Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο Πρόεδρος του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΪΡΟΥ κ. Μιχάλης Μπίσκος, που μας ταξίδεψε στην δράση του χθες έτσι όπως την ζήσαμε οι περισσότεροι από εμάς, τόσο της  Πατριαρχικής Σχολής, όσο και της Αμπετείου Σχολής, τις δύο μεγάλες Σχολές που φοίτησε και κατόπιν δίδαξε ως Δάσκαλος ο κ. Κωνσταντίνος Σπάρταλης.
Μέσα από αυτές τις γραμμές οφείλουμε να τονίσουμε ότι ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΪΡΟΥ, εδώ και είκοσι χρόνια αθόρυβα δραστηριοποιείται και προβάλει την Αιγυπτιώτικη Ιστορία, μέσα από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιεί, τιμώντας καταξιωμένους συντοπίτες μας Καϊρινούς στους τομείς των Γραμμάτων των Τεχνών και της Επιστήμης.
Η εκδήλωση που παρακολούθησαν πλήθος Σουμπριανών, περιελάμβανε την παρουσίαση των Βιογραφικών στοιχείων του μεγάλου Δασκάλου, συνοδευόμενο από ένα πλούσιο φωτογραφικό οδοιπορικό. Ακολούθησαν δύο αφιερώσεις από τις οποίες η πρώτη ήταν από την τάξη του 1973 – 1975 που παρουσίασε ο κ. Αντώνης Δαγκλίδης και η δεύτερη αφιέρωση ήταν αυτή των Αποδήμων Ελλήνων Προσκόπων που επιμελήθηκε ο κ. Ιωάννης Μελαχρινούδης. Τέλος από το βήμα ο Δάσκαλός μας απεύθυνε έναν πραγματικά ιστορικό χαιρετισμό, μέσα σε μια έντονα συγκινησιακή ατμόσφαιρα.
Μεταξύ των πολλών Αιγυπτιωτών που παρέστησαν στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων κ. Κώστας Μιχαηλίδης, ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου κ. Παναγιώτης Σαραγάς, ο έφορος πολιτιστικών κ. Μιχάλης Κωβαίος, ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου της Σούμπρας κ. Γιώργος Ζουμπουλίδης, ο γραμματέας του Συλλόγου της Αμπετείου  κ. Ευάγγελος Πεζάς, ο Καϊρινός σκηνοθέτης κ. Κώστας Φέρρης, η Δασκάλα κα. Βάσω Μεθοδίου, ο Δάσκαλος κ. Δημήτρης Κουντούρης, η Καϊρινή καθηγήτρια κα. Θέμις Χατζηγιανακάκη, ο κ. Θανάσης Δικαστόπουλος και άλλοι πολλοί.
Στην οργάνωση της εκδήλωσης βοήθησαν με το υλικό που προσέφεραν η κα. Γεωργία Παχή, η κα. Ευαγγελία Παλαιού, η κα. Μαρία Αδαμαντίδου, ο κ. Αντώνης Δαγκλίδης, ο κ. Γιάννης Μελαχρινούδης, ο κ. Γαβριήλ Διαμαντής και ο κ. Κώστας Παστίδης, τους οποίους ο Σύλλογος μας ευχαριστεί θερμά.
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΪΡΟΥ, στον αγαπητό σε όλους μας Δάσκαλο κ. Κωνσταντίνο Σπάρταλη, για την μεγάλη προσφορά του στην εκπαίδευση των Καϊρινών και στον Προσκοπισμό της Αιγύπτου, θεώρησε χρέος του να του αφιερώσει αυτήν την τιμητική εκδήλωση, ως ελάχιστο φόρο τιμής στο πρόσωπο του. «Ντίνο σε ευχαριστούμε..»

Ο Καϊρινός