30/11/09

ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΟΣΜΟ
Η Fair Planet είναι μια αναγνωρισμένη Ελληνική
Μη Κυβερνητική Οργάνωση (Μ.Κ.Ο.) ανθρωπιστικής βοήθειας που δραστηριοποιείται κυρίως στον Ιατρικό και Επισιτιστικό τομέα.
Έχει πραγματοποιήσει έως τώρα με δικούς της πόρους, τρία προγράμματα, ένα στο Σαμπού της Μπουργκίνα Φάσο (Δεκέμβριος 2008) και δύο στην Λωρίδα της Γάζας (Φεβρουάριος & Αύγουστος 2009).
Για το 2010 ένα από τα προτεινόμενα προγράμματά της είναι η «Ιατρική στήριξη των παιδιών του δρόμου στο Καϊρο της Αιγύπτου» που υπολογίζονται γύρω στο 1.000.000 παιδιά.
Ο Σύλλογος Ελλήνων Καϊρου έχει την τιμή και την χαρά να συμμετέχει σε αυτό το πρόγραμμα της Fair Planet, ως συνεργάτης υλοποίησης αυτού του προγράμματος και η συνεργασία μας με την εν λόγω Μ.Κ.Ο. ξεκίνησε με την εξεύρεση πόρων και στέγης στο Καϊρο, των τεσσάρων Ιατρών που θα πραγματοποιήσουν αυτήν την βοήθεια.
Ο σκοπός αναμφισβήτητα είναι ιερός και δεν θα μπορούσε να μας άφηνε αδιάφορους, τις γραμμές αυτές δεν της γραφούμε για να δείξουμε πόσο πονόψυχοι είμαστε, αλλά κυρίως για να ευαισθητοποιήσουμε να ξεσηκώσουμε και να ενεργοποιήσουμε τον κάθε ένα από εμάς, η οποιαδήποτε αρωγή, βοήθεια ή συμμετοχή μας καταγράφει το χρέος που οφείλουμε σε αυτά τα παιδία του δρόμου, που χωρίς να φταίνε γεννήθηκαν φτωχά.
Κάνουμε έκκληση στον ανθρωπισμό που διακρίνει τα μέλη μας και ζητούμε από όλους εμάς ανεξαιρέτως ,
να συνδράμουμε και να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια, μία προσπάθεια που αξίζει τον κόπο.
Μιχάλης Μπίσκος