12/11/08

ΕΤΣΙ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ

ΕΤΣΙ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ
Με την ευκαιρία της νέας μας ιστοσελίδας στον χώρο του διαδυκτίου, θα προσθέσω και εγώ δύο λόγια για της δραστηριότητες του Συλλόγου μας που θα βοηθήσουν τον κάθε επισκέπτη αναγνώστη να μας γνωρίσει κάπως καλλίτερα.
Είναι γεγονός ότι το τμήμα πρόνοιας που ιδρύσαμε με σκοπό την βοήθεια και αλληλεγγύη σε αδύναμους οικονομικά συντοπίτες μας, αποτελεί για όλους μας, το πιο ουσιαστικό και σημαντικό τμήμα δράσεως μας που αξιωθήκαμε να προσφέρουμε στον Σύλλογο μας και δεν ζητάμε περγαμηνές για αυτό, αλλά κυρίως περισσότερη συμμετοχή των μελών μας, γιατί αυτοί είναι και οι μόνοι αιμοδότες του.
Έπεται το αθλητικό μας τμήμα, που η ομάδα μπάσκετ του Καΐρου μας, ήταν η πρωτοπόρος στην δημιουργία του ετήσιου τουρνουά μπάσκετ Αιγυπτιωτών, που ακόμη και σήμερα συνεχίζει να πραγματοποιείται και να συμμετέχουμε ενεργά και εμείς.
Κλείνω με το τμήμα εκδηλώσεων, το τμήμα για όλες τις δουλειές και ο στυλοβάτης μας, είναι αυτό που οργανώνει και πραγματοποιεί τις εκδηλώσεις μας, τα έσοδα από τις οποίες προορίζονται κυρίως για την πρόνοια μας και της υπόλοιπες υποχρεώσεις μας.
Βασική επιλογή μας ήταν να επιβιώσουμε με τις δικές μας δυνάμεις αυτόνομοι και αυτάρκεις και με τις λιγότερες έξωθεν χορηγίες τις οποίες χρειαζόμαστε μόνον όταν οργανώνουμε εκθέσεις και σεμινάρια. Ο χρόνος μας έδειξε ότι οι επιλογές μας αυτές, τελικά μας οδήγησαν σε μία σταθερή, δημιουργική και ανοδική πορεία, που μπόρεσε επιτυχώς να διαβεί ο Σύλλογος μας μέσα στα δεκαεπτά χρόνια ύπαρξης του, μια πορεία όχι εύκολη αλλά με συνεχείς προσπάθειες που σήμερα δικαιώνουν όλους εμάς τους εν Ελλάδι Καϊριανούς.

Μιχάλης Μπίσκος