5/2/09

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ Σ.Ε.Κ. 2009




Ιωάννης Γιαννακουδάκης.
Στις 24 Δεκεμβρίου 2008, έφυγε εντελώς ξαφνικά από τη ζωή, ο πρώην συμπάροικός μας Ιωάννης Γιαννακουδάκης।
Ο εκλιπών ήταν γνωστός και πολύ αγαπητός από όλα τα μέλη της Καϊρινής παροικίας και ιδιαίτερα της Σούμπρας.
Γεννημένος στην Αλεξάνδρεια το 1938, γρήγορα εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στο Κάιρο, όπου και πήρε την εγκύκλιο μόρφωσή του στην Πατριαρχική Σχολή Σούμπρας και στο Lycee Franchais. Στη συνέχεια αποφοίτησε από την Ξενάκειο Επαγγελματική Σχολή, όπου ύστερα από συνεχή επαγγελματική εκπαίδευση διορίστηκε καθηγητής της για πολλά χρόνια.
Το ήθος, η ευγένεια, η πραότητα και το μειλίχιο ύφος του ήταν τα χαρακτηριστικά του γνωρίσματα, που μαζί με την επαγγελματική του αρτιότητα, αγαπήθηκαν από τους πολλούς μαθητές και φίλους του.
Πρόσφερε τις υπηρεσίες του στα κατηχητικά σχολεία της τότε Ο.Χ.Α.Ν, στους Αγίους Αναργύρους Σούμπρας.
Ο τομέας όμως στον οποίο διακρίθηκε και ταυτίστηκε με την όλη προσωπικότητά του ήταν ο Προσκοπισμός। Το όνομα του ήταν ταυτόσημο με την Τοπική Εφορεία ΠροσκόπωνΣούμπρας, στην οποία γράφτηκε από τη μικρή του ηλικία.
Χάρις στο ζήλο του, στην εμπειρία του, την προθυμία του και τη συνεχή Προσκοπική εκπαίδευση (βασικές σχολές, διακριτικό δάσους), εξάντλησε ως βαθμοφόρος τη βαθμίδα της προσκοπικής ιεραρχίας της Τ.Ε. Σούμπρας.
Οι πρόσκοποί του θυμούνται ακόμη τη μεγάλη δεξιότητά του στις προσκοπικές κατασκευές, τις επιτυχημένες συμμετοχές του ως ανώτερος βαθμοφόρος στις κατασκηνώσεις, τις προσκοπικές επιδείξεις, στους διαγωνισμούς επιλέκτων ενωμοτιών της περιφέρειας Καίρου, στις προσκοπικές πυρές. Ήταν πάντα πρόθυμος για το καλό και η προσπάθειά του ήταν:
« κάθε μέρα μια καλή πράξη»
Συλλυπούμαστε τις αδελφές του Πόπη Νικολάου και Ειρήνη Λαγουδάκη με τις οικογένειές τους κι ευχόμαστε το αττικό χώμα που τον σκεπάζει να είναι ελαφρύ και ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του .

Οι φίλοι του και μαθητές του από την Σούμπρα