8/4/15


Φωτογραφική περιήγηση – προσκύνημα στης Ελληνικές  Εκκλησιές του Καϊρου από τον Σύλλογο Ελλήνων Καϊρου.
Πολλά συγχαρητήρια στη δημοσιογράφο-φωτογράφο κ. Μαρία Αδαμαντίδου που με την εκπληκτική δουλειά της, μας ταξίδεψε νοερά στους  δώδεκα Ελληνικούς Ναούς στην Αιγυπτιακή πρωτεύουσα, που ανήκουν και συντηρούν σήμερα  το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής και η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου.
Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προχθές,  Μ. Δευτέρα στις 6/4/2015 στην αίθουσα του ΣΑΕ, διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Ελλήνων Καΐρου, σε συνεργασία με τον ΣΑΕ, στα πλαίσια των πολιτιστικών του δραστηριοτήτων.
 Παρευρέθηκε πλήθος κόσμου  μεταξύ αυτών, ο πρέσβης της Αιγυπτιακής Δημοκρατίας Ahmed Fouad Al Bedui, ο Μορφωτικός ακόλουθος της Αιγυπτιακής Πρεσβείας  Dr. Housein Marai Mahmoud, o γενικός  διευθυντής αποδήμου Ελληνισμού κ. Μ. Κόκκινος, ο τομεάρχης αποδήμου Ελληνισμού Ασίας – Ωκεανίας – Αφρικής  κ. Θ. Δημάδης,  ο πρόεδρος του ΣΑΕ κ. Κ. Μιχαηλίδης, η αντιπρόεδρος του ΣΑΕ κ. Κ. Τρίμη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αμπετείου Σχολής στην Αθήνα κ. Ν. Βαδής, ο πρόεδρος του ΑΣΑΕ κ. Α. Τζιτζάς, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αβερωφείου Σχολής κ. Π. Κατέρης, ο πρόεδρος Παλαιών Προσκόπων Αποδήμων Ελλήνων κ. Τ. Πανδελίδης, ο πρόεδρος Παλαιών Προσκόπων Περιφέρειας Καϊρου κ. Α. Δικαστόπουλος, ο επίτιμος πρόεδρος του ΣΑΕ κ. Φ. Κοσσένας, ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Καΐρου κ. Π. Σαραγάς, ο έφορος πολιτιστικών του ΣΑΕ κ. Μ. Κωβαίος,  η κα. Μ. Χαραλαμπίδου, ο Δρ. Γ. Βαρουφάκης, ο Δρ. Γ. Διαμαντής και πολλοί άλλοι Αιγυπτιώτες και φίλοι του Συλλόγου.


κ. Κ. Μιχαϊλίδης, Δρ. Χουσεϊν, κ. Μ. Κόκκινος, κα Μ. Αδαμαντίδου, κ. Μ. Μπίσκος, κ. Μ. Κωβαίος