20/7/10

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αθήνα ανακοινώνει τη συμμετοχή του γνωστού Αιγυπτιακού μουσικοχορευτικού συγκροτήματος λαϊκής παράδοσης Al Tanoura (περιστρεφόμενοι χοροί των Σούφι), στο Φεστιβάλ «Υακίνθεια» που θα πραγματοποιηθεί από τις 23-27 Ιουλίου 2010 στην πανέμορφη Κρήτη.

Επίσης ανακοινώνει πως στο πλαίσιο της επίσκεψης του συγκροτήματος Al Tanoura και σε συνεργασία με τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων θα φιλοξενηθεί την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010 και ώρα 21:00 στο Θέατρο Αττικό Άλσος για μια παράσταση όπου θα ξεδιπλώνονται μπροστά στο κοινό από τη μια ο πολύχρωμος στροβιλισμός των δερβίσηδων του Καΐρου - Αίγυπτος (Al-Tanoura) και από την άλλη ο άλλοτε πολεμικός και άλλοτε ερωτικός κρητικός χορός.

*Η είσοδος στο θέατρο του Αττικού Άλσους είναι από την οδό Καρπενησιώτη επί του περιφερειακού Γαλατσίου (Τουρκοβούνια). Η πρόσβαση στο Θέατρο γίνεται από τον κόμβο Κηφισίας - Κατεχάκη μέσω της οδού Μουσών (μπροστά από το ΛΗΤΩ) ή από την οδό Πατησίων μέσω της Λεωφόρου Γαλατσίου, Πρωτοπαπαδάκη.