5/7/11

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ ΣΟΥΜΠΡΑΣ ΚΑΪΡΟΥ

04/07/2011




ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΣΟΥΜΠΡΑΣ ΚΑΪΡΟΥ
Την 30η Ιουνίου και την 1η Ιουλίου ε.ε. η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ προέστη των πνευματικών και λειτουργικών εκδηλώσεων που έλαβαν χώρα στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Σούμπρας Καΐρου, συμπαραστατούμενος από τους Θεοφιλ. Επισκόπους Νιτρίας κ. Νικοδήμο, Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου, και Βαβυλώνος κ. Νήφωνα, Καθηγούμενο της Ι. Μονής Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου.
Ο Μακαριώτατος, κατά την ομιλία Του, ανεφέρθη στον βίο των τιμωμένων Αγίων, στην έννοια της προσφοράς προς τον πλησίον με μόνο κίνητρο την Ευαγγελική επιταγή της ανιδιοτελούς αγάπης, ενώ αναφορά έκανε και στο αφιλοκερδώς επιτελούμενο έργο του παρακειμένου στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Ορθοδόξου Πατριαρχικού Πνευματικού Κέντρου.
Επίσης, πρό του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ετέλεσε αγιασμό, ενώ προσέφερε ιερή εικόνα των Αγίων Αναργύρων στον απερχόμενο Εξοχ.Πρέσβη της Κύπρου στην Αίγυπτο κ. Κωνσταντίνο Λεοντίου.

ΠΕΡΙΚΟΣΜΗΣΗ ΤΟΥ ΕΞΟΧ.ΠΡΕΣΒΕΩΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΜ
Την 2α Ιουλίου ε.ε, στην περιώνυμη Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Π.Καίρου, ο Μακ.Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’ απένειμε τον Σταυρό του Αποστόλου Μάρκου μετ’ αστέρος στον Εξοχ.Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αίγυπτο κ.Κωνσταντίνο Λεοντίου, επί τη περατώσει της πρεσβευτικής του θητείας στην Νειλοχώρα.
Προσφωνών τον Εξοχ.κ.Πρέσβη ο Μακαριώτατος ανεφέρθη στους μακροχρόνιους δεσμούς φιλίας που Τον συνδέουν μαζί του από τα έτη της ποιμαντορίας Του στην Ιερά Μητρόπολη Ζιμπάμπουε, ως και στην εύορκη υπηρεσία του κ.Λεοντίου, προς τον οποίο εξέφρασε τις ευχαριστίες και τον έπαινο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας.
Τέλος, εξεδήλωσε την αγάπη Του προς τον Κυπριακό λαό ευχόμενος υπέρ της ταχίστης εξευρέσεως μίας δίκαιης και βιώσιμης λύση στο εθνικό ζήτημα της Μεγαλονήσου, ως και την ευγνωμοσύνη Του προς την Αγιωτάτη Εκκλησία της Κύπρου και τον σεπτό Προκαθήμενο Αυτής, Μακαρ.Αρχιεπίσκοπο κ.κ.Χρυσόστομο, για την επιδεικνυομένη συναρωγή στο ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου.
Στην λιτή τελετή παρέστη και ο Εξοχ.Πρέσβης της Ελλάδος κ.Χριστόδουλος Λάζαρης.