11/2/17

                          Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΪΡΟΥ

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, ο Σύλλογος Ελλήνων Καϊρου. έκανε πρεμιέρα για τις εκδηλώσεις του για το 2017, με την καθιερωμένη κοπή της πατροπαράδοτης βασιλόπιτας στο εντευκτήριο του Σ.Α.Ε.
 Σύσσωμο το Δ.Σ. καλωσόριζε τους Καϊρινούς και φίλους του Συλλόγου που ήρθαν για να ευχηθούν και να υποστηρίξουν τον Σ.Ε.Κ., αλλά και για να περάσουν μια όμορφη και χαρούμενη βραδιά.
 Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος την πίτα ευλόγησε ο πρωτοπρεσβύτερος ιερέας κ. Χρήστος Λογαράς, ο οποίος κι ευχήθηκε στον Σύλλογο και τα μέλη του καλή χρονιά. Το τυχερό κομμάτι της πίτας με το φλουρί έλαχε στον Σύλλογό μας και όλοι ευχήθηκαν να έχει μια καλή και δημιουργική χρονιά.
Την κοπή της πίτας τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του Σ.Α.Ε. κ. Κ. Μιχαηλίδης με την σύζυγό του, ο έφορος του εντευκτηρίου κ. Χρήστος Χριστοφίδης, ο επίτιμος πρόεδρος του Σ.Ε.Κ. κ. Παναγιώτης Σαραγάς ο εκπρόσωπος του πολιτιστικού χοροδιδασκαλικού τμήματος των Καστελοριζίων κ. Κ. Σαρίπας, ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Αμπετείου σχολής στην Αθήνα κ. Λ. Πεζάς και άλλοι πολλοί Αιγυπτιώτες και φίλοι του Συλλόγου μας.
Η βραδιά συνέχισε με πολύ κέφι και χορό μέχρι τις 2.00 τα ξημερώματα, με τους ήχους της μουσικής της ορχήστρας του Παναγιώτη Μουρατίδη. Φυσικά δεν έλειψε και το άρωμα ανατολής, με το γνωστό χορό της κοιλιάς από την γλυκιά Ιωάννα και το όμορφα αραβικά εδέσματα του Ρέντα.
Οι δύο επόμενες προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Συλλόγου μας είναι στις 31 Μαρτίου με ένα ιστορικό αφιέρωμα στην Ελληνική εκπομπή του ραδιοφώνου του Καϊρου και ακολουθεί στις 5 Μαΐου, σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα του Καϊρου, η παρουσίαση του αρχείου της ιστορικής Κοινότητας. Και οι δύο εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο εντευκτήριο του ΣΑΕ.

Μαίρη Ηλιάδη

Ειδική γραμματέας του ΣΕΚ