24/3/13




Παρουσίαση από τον ΣΕΚ του βιβλίου


«Ελληνικός περίπατος στο Κάϊρο»



Ο Σύλλογος Ελλήνων Καΐρου, στα πλαίσια των πολιτιστικών του εκδηλώσεων, οργάνωσε την Πέμπτη 21 Μαρτίου την πρώτη επίσημη παρουσίαση της 3ης έκδοσης του βιβλίου «Ελληνικός περίπατος στο Κάϊρο» που συνέγραψε και επιμελήθηκε η πολυπράγμων Καϊρινή Δημοσιογράφος, Συγγραφέας και Φωτογράφος Μαρία Αδαμαντίδου. Το βιβλίο εκδόθηκε από την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου σε πρώτη έκδοση το 1994, δεύτερη το 2003 και τρίτη το 2012.

Την παρουσίαση, στην κατάμεστη από Καϊρινούς και μη αίθουσα του ΣΑΕ, έκανε η ίδια η συγγραφέας, που μας ταξίδεψε στο Ελληνικό Κάϊρο του χθές όπως το ζήσαμε οι περισσότεροι από εμάς, αλλά και στο Κάϊρο του σήμερα όπως εξελίχθηκε, με τις δικές της καταπληκτικές φωτογραφίες που αποθανατίζουν όλα σχεδόν τα Ελληνικά ιδρύματα του Καϊρου.

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Καϊρου κ. Μιχάλης Μπίσκος, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο της συγγραφέως από την δεκαετία του 80 μέχρι σήμερα.

Μεταξύ των παρισταμένων, που παρακολούθησαν την εκδήλωση, ήταν ο Μορφωτικός ακόλουθος της Αιγυπτιακής Πρεσβείας Δρ. Hisham Darwish, ο Πρόεδρος των Αμπετειανών της Αθήνας και Αντιπρόεδρος του ΣΑΕ και της Ε.Κ.Κ. κ. Νικόλας Βαδής, ο Έφορος Πολιτιστικών και Μέλος του ΔΣ του ΣΑΕ κ. Μιχάλης Κωβαίος, ο Καϊρινός σκηνοθέτης κ. Κώστας Φέρρης, οι καθηγητές και δάσκαλοι της Αμπετείου κ.κ. Χρήστος Διονυσόπουλος και Ντίνος Σπάρταλης, η Ιστορικός καθηγήτρια της Παντείου κα. Ματούλα Τομαρά Σιδέρη, ο Καϊρινός καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργος Βαρουφάκης και άλλοι πολλοί.

Μέσα από αυτές τις γραμμές ωφείλουμε να συγχαρούμε την Μαρία Αδαμαντίδου, το άξιο μέλος του Συλλόγου μας, που εδώ και 25 χρόνια δραστηριοποιείται και ασχολείται με την Αιγυπτιώτικη Ιστορία και τα Αιγυπτιώτικα δρώμενα τόσο στην Αίγυπτο όσο και στην Ελλάδα. Επίσης συγχαίρουμε και την Ελληνική Κοινότητα Καϊρου για την πρωτοβουλία έκδοσης του βιβλίου αυτού.

Ο Καϊρινός