26/1/17

ΕΦΥΓΕ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ

Ο Στέφανος Ευσταθιάδης γιος του Μιχάλη Ευσταθιάδη κι αδελφός του δημοσιογράφου, Τάκη Ευσταθιάδη, μας άφησε την Κυριακή 22/1/2017 και η κηδεία του έγινε στις 24/1 στο κοιμητήριο Καλλιθέας, στις 14:30.

Ο Στέφανος γεννήθηκε στο Κάιρο το 1925 και φοίτησε στην Αμπέτειο. Στη συνέχεια κι αφού εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα παντρεμένος με τη Μαρίκα Σταθάκη (57 χρόνια έως χθες…) σπούδασε στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή, απ όπου και πήρε το πτυχίο του. 
            
 Στον πόλεμο του 40 κατατάχθηκε στο Ναυτικό ως εθελοντής, στην Κορβέτα «Αποστόλης» πράξη που του εξασφάλισε πλήθος παρασήμων και τιμητικών διακρίσεων: η πλέον πρόσφατη μάλιστα από το Σύνδεσμο  Αιγυπτιωτών Ελλήνων. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Παλαιών Πολεμιστών Καΐρου και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων Πολεμιστών, όπου διετέλεσε Ειδικός Γραμματέας και μέλος του Δ. Σ. από το 1980 έως το 2010.

Με τη Μαρίκα απέκτησε έναν γιο τον Δημήτρη Ευσταθιάδη, απόφοιτο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Πειραιά με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, ο οποίος του χάρισε δυο υπέροχους εγγονούς τον Στέφανο και τον Πέτρο.

 Ήταν ένας υπέροχος, ευγενής κι ανώτερος άνθρωπος που έμαθε όλους τους γύρω του, συγγενείς και φίλους, ν’ αντιμετωπίζουν με αξιοπρέπεια ακόμα και τις πλέον δυσάρεστες καταστάσεις.


 Tα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.