8/12/17

ΑΝΤΙΟ ΕΛΕΝΗ

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι της η Καϊρινή φίλη μας Ελένη Τούλουζα. Αν κι έφυγε μικρή από το Κάιρο δεν έπαψε ποτέ να το θυμάται και να μιλάει τα αγαπημένα της αραβικά.
Στην Ελλάδα τελείωσε το Γυμνάσιο Παλαιού Φαλήρου και σχεδόν αμέσως παντρεύτηκε με τον Νικόλαο Καβούκη, με τον οποίο απέκτησαν δυο παιδιά, τον Γιάννη και την Μαίρη. Στην Κρήτη πήρε το Πτυχίο της για να μπορεί να διδάξει την ελληνική γλώσσα σε σχολεία του εξωτερικού.
Το 1972 έφυγε για το Τορόντο του Καναδά, όπου κι εργάστηκε σαν καθηγήτρια της ελληνικής γλώσσας στο Γυμνάσιο της εκεί Ελληνικής Κοινότητας και συγχρόνως εργάστηκε στο Board of Education του Καναδά.
 Απέκτησε 5 εγγόνια, 3 από την κόρη της και 2 από τον γιο της. Η νοσταλγία της για την Ελλάδα όμως την έκανε να επιστρέψει και πάλι, μόλις συνταξιοδοτήθηκε. Έτσι από το 2012 ήταν πια μαζί μας και τα τελευταία 4 χρόνια δεν υπήρξε εκδήλωση του Συλλόγου Ελλήνων Καΐρου που να μην παρευρέθηκε, να μην χόρεψε με το κέφι και το μπρίο της και να μην τραγούδησε με την υπέροχη φωνή της. Λάτρευε τα ταξίδια και μας ακολουθούσε σε όλες μας τις εκδρομές. Λάτρης τους τραγουδιού, της μουσικής, του πολιτισμού και φιλόζωη. Ένας άνθρωπος γεμάτος ζωντάνια, αισιοδοξία και αγάπη για την ζωή.
Πολλά τα συγκινητικά μηνύματα που γράφτηκαν μόλις μαθεύτηκε ότι μας έφυγε, από φίλους, αλλά και από παλιούς μαθητές της.
Αυτές οι λίγες γραμμές είναι αφιερωμένες στην μνήμη της και εκφράζουν την αγάπη όλων μας στο πρόσωπό της.
Γεια σου καλή μας φίλη Ελένη. Καλό Παράδεισο να έχεις. Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη.
Μαίρη Ηλιάδη

Γενική Γραμματέας του Σ.Ε.Κ.