5/10/13

Εκδήλωση στο πλαίσιο του Έτους Καβάφη

Ο Σύλλογος Ελλήνων Καϊρου σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, παρουσίασε την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στο αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων πολιτιστική εκδήλωση αφιερωμένη στα 150 χρόνια από την γέννηση και 80 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή Κ. Π. Καβάφη, με θέμα «Αλεξανδρινός μιλάει για Αλεξανδρινό», ομιλία που επιμελήθηκε και παρουσίασε ο Αλεξανδρινός Καθηγητής Φιλόλογος κος Γιώργος Οικονομίδης.

Η βαθειά επιστημονική μελέτη και ανάλυση που έγινε από τον κ. Γ. Οικονομίδη, για την ζωή και το έργο του ποιητή ήταν άρτια δομημένη και ολοκληρωμένη, ενθουσιάζοντας το ακροατήριο της κατάμεστης αίθουσας του αμφιθεάτρου. Μέσα από αυτές τις γραμμές οφείλουμε να συγχαρούμε τον καθηγητή κ. Γ. Οικονομίδη που μας αφιέρωσε μία άριστα τεκμηριωμένη ερευνητική και ιστορική καταγραφή.

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Καΐρου κ. Μ. Μπίσκος, ο οποίος ανέφερε ότι «ο Σύλλογός μας σήμερα προβάλλοντας τον Καβάφη με την παγκόσμια εμβέλεια που κατέχει, αναδεικνύει την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας και τον απανταχού Αιγυπτιώτη Ελληνισμό.

Μεταξύ των πολλών αλλά και κυρίως Αιγυπτιωτών που παρακολούθησαν την εκδήλωση ήταν η Κοινοτική Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων κα Β. Γεωργίου, η Πρόεδρος του ΣΑΕ κα Κ. Τρίμη, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνο-Αιγυπτιακής Φιλίας κ. Σ. Καμαλάκης, η πρόεδρος του Συνδέσμου Αβερωφείου Σχολής Αλεξανδρείας κα Ε. Καλλιαρεκοπούλου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Γυμνασίου Μανσούρας κα Τ. Πεκλάρη, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Συσπείρωσης Πορτ-Σαιντ & Πορτ-Φουάντ κ. Α. Τζιτζάς, ο Έφορος Πολιτιστικών του ΣΑΕ κ. Μ. Κωβαίος, ο Γραμματέας του Συλλόγου Αμπετείου Σχολής της Αθήνας κ. Τ. Σφακιανόπουλος, ο ζωγράφος κ. Α. Κυρίτσης, η Ιστορικός Καθηγήτρια της Παντείου κα Ματούλα Τομαρά-Σιδέρη, η Συγγραφέας κα Πέρσα Κουμούτση, η φιλόλογος κα Α. Βλαχάκη, ο Δημοσιογράφος κ. Γ. Καποκάκης και πολλά μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των αδελφών σωματείων.


Ο ΚαϊριανόςΔεν υπάρχουν σχόλια: