17/5/10

ΚΩΣΤΗΣ ΜΟΣΚΩΦ

Αθήνα 12 Μαΐου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Η Αίγυπτος θυμάται τον Κωστή Μοσκώφ»

Το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αθήνα ανέλαβε την πρωτοβουλία να διοργανώσει μια εκδήλωση προς τιμή του οραματιστή Κωστή Μοσκώφ, του οποίου η προσωπικότητα, ως ιστορικού, ποιητή, δοκιμιογράφου, δημοσιογράφου, αλλά και ως Συμβούλου του Υπουργείου Πολιτισμού, άφησε ανεξίτηλα την σφραγίδα της στον τομέα του Πολιτισμού.

Διετέλεσε επί δεκαετία Μορφωτικός Ακόλουθος της Ελλάδας στην Αίγυπτο και από τη θέση του αυτή ενίσχυσε τους δίαυλους επικοινωνίας που αιώνες πριν υπήρχαν ανάμεσα στους δυο λαούς, ενώ άνοιξε και νέους, με όχημα πάντα τον Πολιτισμό και στόχο τη συναδέλφωση και προαγωγή της συνεργασίας των δυο χωρών.

Με την εν λόγω εκδήλωση το Μορφωτικό Κέντρο της Αιγυπτιακής Πρεσβείας επιβραβεύει μια προσωπικότητα που τίμησε με την ανεκτίμητη συνεισφορά της τόσο την Ελλάδα, όσο και την Αίγυπτο.

Η σχετική εκδήλωση, της οποίας βασικοί χορηγοί είναι το Ίδρυμα Ιωάννη Λάτση και η Ελληνική Κοινότητα Καίρου, θα πραγματοποιηθεί στις 19 Μαΐου 2010, στις 19:00 και θα φιλοξενηθεί στο χώρο της Αιγυπτιακής Πρεσβείας στην Αθήνα (Βασ. Σοφίας 3).


EGYPTIAN CULTURAL CENTER, 6 PANEPISTIMIOU STR., 106 71 ATHENS, GREECE
Tel: +30 210 36 32 824 Fax: +30 210 36 14 622 E-mail: culturalcenterathens@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: