2/10/08

Αναμνήσεις από την Μελαγχοίνειο Σχολή


Ώρες, ώρες σε στιγμές νοσταλγίας πολλές και ωραίες σχολικές και έξω σχολικές αναμνήσεις με πλημμυρίζουν και μονολογώ; Ήταν όντως μοναδικά και τόσο ωραία τα χρόνια εκείνα; η είναι τα χρόνια που άρχισαν να βαραίνουν τους ώμους μου ,και με κάνουν τόσο ρομαντική;
Ζώντας σε μια εξωτική χώρα που με φιλοξένησε και έζησα αλλιώτικα και ωραιότερα χρόνια από αυτά των παιδιών μου, νομίζω, είχα την τύχη να φοιτήσω στην Μελαγχροίνειο Σχολή, ένα μοναδικό, μεγαλόπρεπο κτήριο, με υπέροχο προαύλιο χώρο, μεγάλο κήπο ,και ωραία εκκλησία.
Απ αυτά ορμώμενη κάνω έκκληση πρόσκληση προς τους πρώην συμμαθητές μου, και μη, που φοίτησαν στο σχολείο μας, καθώς και τους δασκάλους μας καθηγητές μας να συναντηθούμε και να θυμηθούμε πολλά, γιατί νομίζω πως τα βιώματά μας από την παιδική και εφηβική ηλικία μας ακολουθούν και ήταν αγνά και δεν ξεχνιούνται. Καλό θα ήταν λοιπόν να τα μοιραστούμε .Εξ άλλου νομίζω πώς ευτυχήσαμε να ζήσομε σε μια χώρα που μας παρείχε όλες τις ευκαιρίες για γνώση και ειδικά των ξένων γλωσσών, σε φανταστικά σχολεία επανδρωμένα με εξαιρετικούς δασκάλους και καθηγητές που σφράγισαν με τις διδασκαλίες και την καθοδήγηση τους τις γνώσεις μας .
Ποιόν να πρωτοθυμηθώ; Που ήταν όλοι τους ιδιαίτερα αγαπητοί; Πολύ φοβάμαι μην και λησμόνησα κανέναν, ας με συγχωρήσουν και ας με διορθώσουν.Οι Δημοδιδάσκαλοι Βογιατζής, Κοσβής ,Κουκουράβας, Νικολαϊδης, Οικονόμου , Παρασκεύας, Πατρού, Χραμπάνη. Οι καθηγητές Γεωργιάδης, Ευταξία,(η θεία Σοφία απεβίωσε. Να είναι καλά εκεί ψηλά που βρίσκεται .Ήταν ένας πολύ δοτικός άνθρωπος, που θα θυμάμαι με αγάπη.)Παπαδόπουλος, Μαυρικίου, Ροβζμόφσκη, Παρακυριακού, Πάτερ Μακάριος, Παρασκευάς, Σκοτινειάδης.
Άν λοιπόν πέσει στα χέρια σας αυτή η πρώτη μας εφημεριδούλα (προσπάθεια)επικοινωνήστε μαζί μας και θα ορίσομε μία συνάντηση .
Σας περιμένομε ,όλο το Δ.Σ.του Καϊρου με ανοιχτή αγκαλιά όχι μόνο τις Ηλιούπολης , αλλά όλους τους Καϊρινούς και αν θέλετε να μας βοηθήσετε κάθε προσφορά δεκτή.
Καλλιόπη (Πάκη) Νικολαϊδου Σκουλαριώτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: