23/3/09

ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΠΕΜΠΤΗ

Ο Σ.Ε.Κ. εγκαινίασε με μεγάλη επιτυχία την πρώτη ολότελα δική του βραδιά στην αίθουσα του Σ.Α.Ε.και επισημοποιεί το ραντεβού των μελών του κάθε τρίτη Πέμπτη του μήνα.Aπό φέτος μάλιστα, με μια σειρά προβολής πολύτιμων φωτογραφικών αρχείων και πληροφοριών που καταγράφονται επώνυμα τώρα και χρόνια, ο σύλλογός μας έχει σκοπό να τιμήσει όλους εκείνους που κάποτε καλλιέργησαν τις ρίζες μας στο Κάιρο.Μαζί με τις συνδρομές σας, παρακαλούμε να ελέγξετε τα στοιχεία σας, για να μπορούμε να σας ειδοποιούμε έγκαιρα για όλα όσα οργανώνουμε !

ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΪΡΟΥ

Την Πέμπτη 19 Μαρτίου, οι "ΚΥΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΪΡΟΥ" είχαν την τιμητική τους ...και την τίμησαν δεόντως! Στην αίθουσα του Σ.Α.Ε., με όλες τις περίοπτες θέσεις περιζήτητες, οκτώ Καϊρινές κυρίες μοιράστηκαν το μικρόφωνο για να διηγηθούν ένα κομμάτι από τη ζωή και τα έργα των ελληνίδων κάποτε στο Κάιρο - ενώ η οθόνη... άνθιζε με τις ωραιότερες και γνωστότερες Κυρίες που δραστηριοποιήθηκαν με ήθος και ουσία σε εποχές που η φιλανθρωπία ήταν για τους ανήμπορους της παροικίας η μοναδική ελπίδα επιβίωσης...Από τα κοριτσίστικα μαθήματα αγωγής και καλλιέργειας μέχρι τους αγώνες διεκδίκησης δικαιωμάτων και πόρων για τους ανήμπορους που προστάτευαν, οι ελληνίδες Κυρίες του Καίρου άφησαν πίσω τους τη δική τους ιστορία, που οφείλουμε να διατηρούμε με κάθε τρόπο ζωντανή στη μνήμη μας.

Ο πρόεδρος του Σ.Ε.Κ. Μιχάλης Μπίσκος ανάμεσα στις κυρίες Μαρία Αδαμαντίδου, Κάτια Ζιβελοπούλου, Βιργινία Μαρινιά, Άννα Καλλιάφα, Ιωάννα Πατσάκη, Εύα Μαραγκάκη, Φιλίτσα Μοσχίδου και Σούλη Καρατζά

ΑΡΑΒΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ Σ.Ε.Κ.

Δύο μέρες αργότερα, στην "Αραβική Βραδιά" του Σ.Ε.Κ. οι Καϊρινοί διασκέδασαν κατά το σύνηθες με όλους τους καθιερωμένους τύπους... Με τους απαράμιλλους αραβικούς μεζέδες του Ρέντα, με τον Τάκη Σφακιανόπουλο, τον Άλι και τα τουμπερλέκια του, με τον γνήσιο και απολαυστικό χορό κοιλιάς από την Αίσα, και φυσικά, με το απαράβατο ξεφάντωμα των πάντων στην ασφυκτικά γεμάτη πίστα......Και του χρόνου !